Oreokuler – lag selv

Disse er fantastisk gode! Enkle og lage, og knallgode å sette frem til kaffe eller bare snop.

Oreokulene lages slik:

 

Ingredienser
Til ca 30-35 kuler (avhengig av størrelse):

    • 1 pakke oreokjeks (Jeg bruker 1 1/2 – 24 stk) 
    • 200 gram naturell kremost, f.eks. Philadelphia
    • 100 – 150 g mørk kokesjokolade
  • 50 g hvit sjokolade
  • evt litt Delfiafett


Fremgangsmåte:

  1. Knus kjeksene i en food processor eller blender til kjeksen er pulverisert. (Hele kjeksen, med det hvite fyllet). Rør inn kremosten. Det kan være litt tungt, så begynn med å mose det sammen med en gaffel, og gå så over til en tresleiv for å få en glatt røre. Sett i kjøleskap 5-10 min.
  2. Rull til små runde (eller avlange) kuler, ca 25-30 stk. Det kan bli litt klissete så skyll hendene i vann regelmessig (eller bruk engangshansker). Sett kulene på et brett dekket med bakepapir. Settes så til avkjøling i kjøleskap eller fryseren i minimum 1 time (til de har stivnet).
  3. Smelt mørk sjokolade over vannbad, gjerne sammen med 1 ts delfia/kokosfett. Dypp kulene i sjokoladen, og legg de over på et brett med bakepapir en etter en . Smelt hvitsjokolade over vannbad, men la den mørke sjokoladen få stivne før du ringler over den hvite sjokoladen. Det letteste er å ha den hvite sjokoladen i en plastpose, og lage et bittelite hull i en ende for å få en tynn stråle å dekorere kulene med. Alternativt kan du ha kulene i konfektformer og drysse på strøssel (i stedet for å pynte med hvit sjokolade). Oppbevar Oreokulene i tett boks på et kjølig sted helt til de skal spises!


Lykke til !
#mat #mamma #Mammablogg #medialiv #kos #sjokolade #Helg

6 kommentarer

  1. Så kjempe herlige og gode ut! Ordner alltid slike til jul, veldig gode! Ha en kjempeflott lørdag!:)
    Hadde satt pris på om du hadde sjekket innom vår blogg!<3

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..