Dørskilt med Scanncut

I helgen ble min far på 78 år gift ! For 2 gang har han gått ned kirkegangen, med kjærligheten ved sin side. Det er herlig hvordan man uansett alder, kan bli helt vekk og finne kjærligheten. Det får en både til å bli rørt og tankefull på gang. Når enkemannen og enken finner hverandre, og begge har hatt noen år alene – er det fantastisk at de nok en gang kan finne en ledsager gjennom livet. 

I den anledning trengte brudeparet nytt dørskilt og navn til postkassen sin. Sistnevnte har jeg ikke fått tid til enda, men dørskiltet ble laget i morgentimene. Jeg ser det er flere som undrer hvordan man overfører vinylen på produktene/dørskilt. Jeg bruker transfertape /overføringstape. Min er fra merket Silhouette og har rutemønster. Men en annen ting – selv om tapen har mønster, skal man også få det rett på skiltet. Når jeg lager skilt, legger jeg selve skiltet på skjærematten. Dermed har jeg ruter å følge, både foran og bak 🙂 

Under kan du se kjapt, hvordan jeg lager dette. 

Først er det teksten. Både fonten og borden er fra SNCcanvas her. Figurene er tracet. Du finner fremgangsmåte for det i Scanncut kategorien her i bloggen. 

Så flytter jeg alle elementene ut fra hverandre, dermed kan jeg kutte de hver for seg. Jeg skal bruke to farger på dette skiltet. 

Her ser dere hvordan jeg kutter begge fargene på en gang. Jeg legger på fargene, scanner matten – og sjekker at alt ligger riktig – før jeg kutter. Se på bildet under, ikonet nederst til venstre, er scanning av matten. 

Så er det bare å klippe en passende bit av transfertapen. Som jeg viste her om dagen, så har denne typen papir på baksiden. Vinylhobby.no sin vinyl, har ruterpapir bak, og det står Oracle bak. Slik er det enkelt å se forskjell. Men ikke alle typer har dette, så du skal prøve deg frem, om baksiden kun er hvit, Jeg har laget en tutorial på hvordan du ser forskjell, du finner den også i SNC kategorien. 

Så er det bare å montere i vei…. 

Her kan du se hvordan jeg bruker skjærematten som hjelp, når transfertapen skal legges oppå. 

På grunn av at konens hode er litt større enn mannen, var det ikke mulig å få alt helt midtstilt. Det var også delvis fordi jeg midtplasserte selve motivet, istedenfor å sikte nesene mot midtpunktet 🙂 Og navnet hennes er ganske langt – dermed ble det litt til venstre for figurene. Men det gjør ikke noe. Da jeg testplasserte & over nesene, forsvant mye av poenget med figurene syns jeg. Men det er nok en smaksak. Jeg kunne laget fonten mindre også. – og dermed gjort det enklere for meg selv. Men det gjorde jeg altså ikke 😛 

Voila !  🙂 

Vinyl, dørskilt og transfertape kan du få kjøpt bl.a hos Vinylhobby.no. Det er mange forhandlere av dette utstyret etterhvert. De fleste ligger likt i pris, og i min verden sender alle kjapt og trygt. Jeg ikke ha varene dagen etterpå, så for min del er det ikke forsendelsestiden som bestemmer hvor jeg handler. Jeg har funnet mine favoritter, og det gjør sikkert du også! 🙂 

 

// Inneholder reklame/lenker // 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..