Embossing med Scanncut

Embossingkitet til Brother Scanncut kan brukes til mye. Metallarkene er ganske tynne, så du bør planlegge litt – hva du tenker å bruke det til. Personlig syns jeg metallarkene ble like fine dype, som hevet. Altså foran og bak, poenget er jo at det skal «heve» litt utav arket, for å gi effekt. Men du kan helt fint, bruke forsiden også, som er dyp i arket. i kitet følger det med to typer behandlinger. Sjablonger, og direkte embossing. Sjablongen bruker du til feks – se på bilde under, den lille kartongvesken. Jeg skal vise hvordan du bruker den andre metoden her nå, line embossing. 

Det følger med en myk matte i pakken. Ikke fjerne den grønne baksiden, denne legger du ned mot matten din. Du kan fint bruke standardmatten. Fjern plastikken øverst, det er samme type som er beskyttelse på skjærematten din. 

Så legger du metallarket oppå de to mattene. IKKE fjerne noen av lagene rundt metallarket, de må være der som beskyttelse under embossingen. Flippene skal ligge til venstre side. 

I pakken følger det med 2 bredder. 1,5 og 3mm. Dette er hvor brede streker den vil lage, når du embosser. Skal du embosse tynne motiver eller skrift, er 1,5mm fint å bruke. 

Ta ut standardholderen din, om du har denne montert på. Sett i embossingverktøyet. For å få pin’en i huset, skrur du løs den grå toppen, sett ned i pin’en og lås den grå igjen. Selvet huset setter du ned på samme måte som de andre husene. 

Velg motivet ditt. Her er det smart å scanne matten først, så du ikke ødelegger noe – og er helt sikker på at du treffer det du skal. Skal du ha hevet embossing, må du huske å speilvende teksten. Ellers er du dømt til å bruke den dype siden 🙂 

Så velger du Embossing ikonet. Om du ikke får dette opp i standard vinduet ditt, må du aktivere embossing. Det gjør du under innstillinger. Velg premium og velg så embossing under der. Aktiver. For å lage dette, må du velge line embossing. 

For å lage dette, skal du ha følgende innstillinger under. Du skal ha trykket på 0, ellers puncher du for dypt. Du kan da i verste fall ødelegge mattene og selve maskinen. 

Så er man ferdig ! Her ser dere den dype siden, som jeg har valgt å bruke. Denne er tenkt å sette inn i en ramme. Men du kan fint lime den på et kort, som jeg viser bilde av lenger oppe her, eller du kan ha den på en veske ++++ valget er helt opp til kreativiteten din. 

.. og her ser dere den hevede siden – i mitt tilfelle baksiden. Som dere ser er det mest fremtredende, og hensikten er å bruke denne siden. Men jeg liker begge to 🙂 På kortet er den hevede siden frem 🙂 

Ser det moro ut? Det er veldig gøy. Kitet og tilbehør kan du kjøpe fra Lillestrøm Sysenter eller Vinylhobby.no 🙂 

 

// Inneholder reklame //

2 kommentarer

  1. Hei. Jeg var på et flott kurs med deg i Trondheim og har kjøpt embossing kittet, det er jo kjempegøy! Men du nevnte at du også preget på tre fra panduro. Hvilket embossingpressure brukte du da? Hos meg ble det ikke preget, men så turde jeg ikke skru opp trykket så mye heller da:) Takk for hjelpen
    Vanja

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..