Lage «fødselsbilde» i Scanncutcanvas

 

Først… dette er definitivt RASKERE å lage i Illustrator, eller et annet vectorprogram, Men om du ikke har det, eller orker å lære deg et nytt program + har en dose tålmodighet…. skal jeg vise deg hvordan du lager disse fødselsbildene som mange lager. Det tar ikke så mange minuttene å lage dette. Det bare føles så pirkete, men det blir bra til slutt. Og om du kun vil forhold deg til 1 program, Scanncutcanvas – er løsningen denne  

Jeg har brukt Medium sine fødselsdata, og skal skrive dette ut på hvit kartong – og ramme inn i en litt stor IKEA ramme. Jeg skal vise dere resultatet – men først må jeg visst ha mer sort vinyl til prosjektet. All vinylen jeg bruker, er fra Vinylhobby.no 

Lag et nytt tomt design. Velg så basic i menyen, og velg runding. Lag rundingen så stor som du omtrentlig vil ha designet ditt. (Husk at du skal ha bokstavene utenfor) Denne sirkelen vil kun være en støttelinje, og tas bort til slutt. 

Når du har funnet størrelsen din, så legg rundingen på utsiden av matten. Du skal bruke denne etterpå. Jeg klura litt med å finne en font jeg likte, så derfor er de neste bildene litt kaotiske :-p Velg en font du vil bruke. Lag bokstaven så stor som ønskelig. Er du usikker på størrelsen, så kan du hente frem sirkelen igjen, for å kontrollsjekke målene. Splitt så designet, er du usikker på hvordan, eller at denne for udetaljert, så kan du se HER. Her viser jeg hvordan du splitter tall og bokstaver. Men, hent frem basic menyen, etter at du har funnet bokstav og gjort den så stor som du vil. Lag boksen bredere enn bokstaven, og 0,5 inch høy (et par cm) Marker bokstav + boks og trykk på edit i menyen, velg Substract. 

Disse bildene viser prinsippet – de er fra  DENNE tutorialen. Du skal altså klippe ut. Siden det er en bokstav, velger jeg å bruke smal boks og substract. Se forskjellen i tutorialen. 

Nå skal du velge/markere designet, og høyreklikke + divide. Dermed kan du løfte de to delene fra hverandre. OBS!!! Hvis du har en bokstav som meg, så ser du at det er flere «deler» i undersiden av M’en. Disse må vi få til å henge sammen, slik at vi kan flytte underdelen på likt, og ikke i 3 deler. 

Merk de delene som er under/over, hvor du nå har de. Så trykker du på Group. Mine 3 deler, henger nå sammen og jeg kan flytte de som et helt understykke. 

Nå finner du igjen tekst og skriver inn ett og ett element. Jeg har vekt, lengde, tid og dato. Plasser de sånn noenlunde der du vil ha de, og samtidig finner du et motiv eller figur, som du vil ha som skille til elementene. 

Se på 22.02.2000, ovenfor rammen det står i, er det en liten grønn prikk. Denne skal vi jobbe med. Men først skal vi dele hele elementet. Plasser elementet så nærme streken/sirkelen du klarer, marker det – og høyreklikk + divide. 

Nå kan vi arbeide med en og en bokstav. Om du har plassert elementet så nærme sirkelen som mulig, vil du nå kunne lett flytte på de – uten for stor jobb. (som feks på tvers skjermen +++ ) Snu, vri, flytt og juster til bokstaver og tall + skilleelementet. Etterhvert vil tingene stå som du vil. Juster til avstander +++ som du selv vil. 

Når alt står der du vil ha det, og alle bokstavene er vinklet slik du vil – klikker du på sirkelen. Trykk delete knappen/backspace for å fjerne sirkelen. Denne har kun hatt funksjon som støtte og skal ikke være med. 

Nå må du unngå at et eller flere elementer flytter på seg. Den minste forandring vil vise godt når du skal kutte. Marker derfor alle elementene, så høyreklikk + group. Nå henger hele designet sammen, og du kan flytte det hvor du vil på matten – i sin helhet. 

Så går du til fargevalget, ikonet til venstre for prosentvisningen. Bilde under illustrer ikonet og hvordan vinduet ser ut. Velg sort i color menyen. 

Og så er du faktisk ferdig!! 🙂 Du har nå endevendt, bokstavlig talt designet og er klar til å kutte ! Masse masse lykke til!


 

 

// INNEHOLDER REKLAME/LENKER // 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..