Hvordan bruke weld på bokstaver (slå sammen) i scanncutcanvas

 

I mange sammenhenger kan det både være praktisk og fint, og slå sammen bokstavene i et ord. Det kan gi variasjon, og liv til et bilde/tekst osv. Nå nærmer vi oss jo jul, og det kan være moro å gjøre det lille ekstra – utav gavene, kort eller merkelapper. Da er ofte tekst viktig 🙂  

For å slå sammen/få bokstaver til å henge sammen, må du bruke en funksjon som heter weld i scanncutcanvas. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det enkelt. 

********

Velg et nytt dokument i Scanncutvanvas. Du må logge inn for å bruke dette, på http://www.scanncutcanvas.brother.com. I kategorien brother scanncut, finner du veiledninger på dette, her i bloggen – om du er usikker. 

Velg så tekst. Skriv en tekst og velg så properties/valg i ikonmenyen. Her skal du finne Character spacing. Jo mindre dette tallet er ( i minus) jo tettere går bokstavene. Her må du teste deg frem, til det uttrykket du selv ønsker. 

Når du har funnet tettheten du vil bruke, skal du gå til edit. Her velger du weld. Det er 1 ikonet til venstre, lengst nede. Du kan også høyreklikke på ordet, og velge weld fra menyen. 

For å se hvordan det blir, kan du gå tilbake til valg/properties, og velge color. Legg i den fargen du selv vil – (jeg tester alltid med sort) og klikk ok. 

Med andre fonter, får du et annet uttrykk. Fremgangsmåten vil være det samme, gjør samme prosedyre og lek med fonter. Om du scanner en font, og må du først splitte hver bokstav – for så å sette dem sammen i etterkant. Jeg viser det, lenger ned. 

Splitte og slå sammen en font som er importert. 

Åpne import fil vinduet. (ikonet er 1 til venstre for ikonet med bokstavene SVG på) Denne vil åpne dialogvinduet som du ser over. Denne fonten (racoon) skal jeg bruke til å trace, og splitte. 

Nå viser jeg kun med høyreklikk menyen, og ikke ikonene. Det er fint å kunne begge deler. Merk teksten å velg Divide. (splitt opp/del) 

Nå ser du at hver bokstav er «løs.» – ne er ikke løs, men det er pga fonten. Dette må du ta med i vurderingen når du velger font. Ønsker du å løsne alle, må du finne en font, der alle bokstavene i utganspunktet står fritt. Her skal teksten slås sammen, så jeg bryr meg ikke om de siste bokstavene. 

Sett de sammen, i den tettheten du selv ønsker. Flytt på hver bokstav, på samme måte som du flytter elementer til vanlig. Merk alt  når du ferdig. 

Høyreklikk og velg weld. (slå sammen) 

Så kan du velge fyllfarge for å teste uttrykket, fra poroperties menyen etterpå. 

 

Skal du bruke ordene på klær/tekstiler, med htv – husk å speilvende ordene! Du finner flere tutorials under kategorien Brother Scanncutcanvas her i bloggen. Vinyl til alle disse morsomme prosjektene, finner du et riktig utvalg hos Vinylhobby.no. Og selve maskinen kan du også kjøpe der, eller hos Lillestrøm sysenter. 

 

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..