Babylock Ovation -med testhjelper

En av de seneste maskinene, som er kommet inn i huset, er Baylock Ovation. En stor (og da mener jeg fysisk størrelse) Betydelig mye større enn Enlighten, som er en ren overlockmaskin. Ovation er en kombinert overlock og coverstitch maskin. Det vil si at den bygges om, mellom overlock og coversøm. Har du vært borti Babylock før, kjenner du igjen alle prinsippene og systemet. 

Min testhjelper er full av «potensielle tekstiler», dog er ikke planen å spinne og veve noe utav han 🙂 Men maskinen er nøye snust på, undersøkt, tråkket over og virker godkjent 🙂 Maskinen er faktisk ganske så enkel å tre om. Du skal ha god plass til den! Så kjøper du denne for å spare plass, med en maskin – sjekk målene først. Bernina L220 og Enlighten, tok ikke mye mer plass ved siden av hverandre, enn denne Ovation alene… 

Milo er ganske fornøyd med begge Babylockene, som du ser her – sjekkes Enlighten godt ut! Enlighten er en ren overlock, og har vært i hus før. Den ble byttet ut med Bernina MDA1150, og siden har ikke Babylock vært brukt/testet her. Juki MO1000 ble testet, som en «erstatning» til BL, etter Bernina – men imponerte dessverre ikke. 1150MDA imponerte såpass stort, at BL ble byttet fast ut – men da Juki skulle ut av prosjektene, stod det mellom 1150MDA/evnt en annen av de nyere Berninamodellene, eller BL. Valget falt som du ser på Babylock. 

Maskinen er som sagt stor. Men den virker bare litt avskrekkende i starten. Da jeg åpnet esken var første tanken: Oi ! I forhold til Evolve som er den siste kombinasjonsmaskinen som jeg har hatt fra Babylock, er den nemlig nesten dobbel (?) så stor. Men størrelsen får du nemlig igjen, i et fantastisk stort syrom! Til høyre for nålen er det rikelig plass, og det er luksus på en covermaskin. Nå vet jeg at Janomes Covermaskin har også god syplass, så det er ikke særskilt, men det er noe av det første jeg falt for. I tillegg elsker jeg funksjoner som:

  • Hastighetsjustering
  • Godt sylys
  • Kneløfter
  • Syfoten/labben betjenes fra forsiden
  • Enkel å tre
  • God og praktisk trådspoleplate
  • Enkle og gode tredningslinjer
  • Fin og rolig lyd
  • Syr pent og justerer trådspenning akseptabelt raskt

Ovation har av opplagte grunner ikke innebygget trådtreder. Men, det er god plass, godt lys og dermed er det ikke vanskelig å få tredd maskinen. 

Alle griperne tres med luft. Både for overlocksøm og coversøm. Enkel betjening. 

Det er ganske slitsomt å være med på testsøm! 

Maskinen koster 25 995,- veiledende – og kan kjøpes feks. hos Tonjes Brodering/Sysiden. Maskinen er absolutt verdt en titt og test, og har du litt problemer å finne utav hva du skal bruke pengene dine på – er dette en god maskin, og bruke de på 😀 

 

// INNEHOLDER REKLAME OG LENKER //
 

Reklame

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..