Hvordan bruke fonter i Scanncutcanvas

Tidligere har jeg vist hvordan du installerer fonter på datamaskinen din, og hvordan du kan bruke de i SNCcanvas. Nå har Brother kommet med Brother ScanNcut Type converter, noe som gjør jobben enda enklere. MEN! Bruker du ikke pc/mac med Scanncuten din, fungerer ikke dette, da programmet må installeres på en maskin. Gå til http://www.support.brother.com der finner du support and downloads. Velg din maskin, og finn programmet Brother ScanNcut Type converter. Si deg enig i alle vilkårene (som vi alle aaaalltid leser?) og trykk download. 

Når du nå har fått åpnet programmet (du finner det i nedlastmappen, installer og du er klar! Så får du opp følgende vindu. Her er oversikt over alle fontene dine. OBS! Vær klar over at det ikke vil fungere med alle fonter. En del av fontene jeg har lastet fra nett, inneholder ikke nok data til at programmet leser de riktig. Men de aller fleste går fint. Velg form og størrelse. Velger du for stort, vil du ikke få lov å lagre. Da må du gå ned på fontstr og lagre på ny. 

I Scanncutcanvas velger du SVG knappen, denne er også for FCM format, som er SNC format.  

Velg filen og last inn. Det som er den store fordelen med denne metoden, er at hver enkelt bokstav kommer inn og de kan redigeres. Ved den andre metoden kommer alt inn som et bilde, og det er varierende om du får flere elementer eller ett element å jobbe med. Om du er fornøyd på første forsøk, så velg alle elementene, trykk på grupper, og send det til maskinen din. 

Voila ! Du er nå ferdig! 

Denne fremgangsmåten kan du også finne på youtube:

_XcLUdr5COM

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..