Monsterbarna…

Barn er ikke monster, barn blir det man former dem til. Ja, det stemmer, men hva kaller man de som har formet de da? Med høye hæler, kommer 3 jenter svinsende inn i en butikk… Først en litt høyere enn meg – så to litt lavere jenter. Alle 3 ser ut til å være et sted mellom 14-16 år gamle. Snakk om spesifikt skoleball, bekrefter at de er 1 VGS elever 

Raden er tydeligvis for smal (noe jeg også innser) men før jeg får flyttet meg, smeller den første snella inn i meg, så jeg surrer inn i en hylle. Med et tydelig blikk at «gamliser» ikke har noe i hennes vei å gjøre, gasser hun videre bort til et par sko. Hennes to venninner, er rake motsetningen og kunne ikke se mer unnskyldende ut – for at de skal forbi. Et stille takk fra bakerste frøken, øredøves av DET ER DISSE SKOENE JEG SNAKKER OM!! 

Begge jentene roser skoene, og en av venninnene konstanterer at de liker brunfargen. Hallo!!??!? De er ikke brune, de er BEIGE!!! Og på ny ser den ene jenta ut som hun leter etter det berømmelige hullet i bakken. Frøken høylydt finner en stol og prøver skoene, mens hun skravler i vei. Årsaken til at jeg vil ha disse skoene, er fordi de er så populære i Oslo. Jeg skal jo til Oslo i helgen, for å treffe my next løøøøøver liksom…. Her burde jeg ha gått ut døra, som jeg stod foran, men brainfreeze fikk liksom en ny mening. Ørene ble som langøres og jeg klarte ikke dy meg… måtte bare bli…

Allerde? utbryter den ene frøken forsiktig. Og med bekreftelse tilbake, svarer hun at frøken høylydt kunne jo vært singel en liten stund sammen med de to andre. Da kommer høydepunktet….. jenta reiser seg og roper (irritert) ut i lokalet: 

Hallooooo ! SE PÅ MEG !! Dette, DETTE utseende er ikke laget for å være singel! 

Hvor mange blåveiser jeg hadde gått ut med, om jeg hadde sprukket ut i latter – er uvisst. Heldigvis. Men, noen foreldre har gjort en god jobb, når det gjelder å fortelle sine barn, at de kan få til det de vil, og er de vakreste vi vet om. 

Dere vet, dere kjenner jo meg… Jeg må mase på mamma en hel dag for å få disse. Men jeg får de jo til slutt, det vet dere jo. Men jeg gidder ikke mase, om de ikke er helt MEG lissom. De må jo vise hvem jeg er…. 

Ja hvem er du? 15/16 år gammel jente, som skal treffe sin neste «elsker», med en tøff fremtoning som får venninnene til å krympe seg. Med en selvtillit som selv Snøhvit og speilet til heksa, bare kan drømme om. (evnt fremstår med det, for å overkompensere en dårlig selvtillit) En jente som vet hvordan man skal manipulere sine foreldre/mor, og roper det gjerne høylydt ut i butikken – og som ikke har helt utviklet filter, for hva man roper og ikke roper ut i offentligheten. 

Er det slik at det vi burde ha selvtillit på samme nivå, alle sammen? Istedenfor å gjemme oss bak usikkerhet og selvbilder – burde rope ut at verden fortjener oss, og at vi er de vakreste vesener som andre skal være takknemlige for å være med?

Eller det på tide å se seg selv i speilet, og kanskje sette av 3 minutter til å vurdere utsagnet: Det er det indre som teller. Eller vurdere en kombinasjon? 

6 kommentarer

 1. Jeg syns du skal se deg i spielet før du velger å trykke ned unge jenter med selvtillit som du ikke kjenner. Denne historien er en sladre historie om jenter som du ikke kjenner som i følge det jeg leser ikke plaget deg noe annet enn at den ene kunne sagt unnskyld når hun gikk inn i deg. Kanskje bruke denne bloggen til annet enn å trykke ned mindreårige.

  Liker

  • Sara: Hei Sara.
   Du velger å tolke innlegget på din måte, jeg velger å tolke hendelsen på min.
   At du er uenig er du helt berettighet til å være. I mine øyne, «plaget» hun meg ikke, ved å bevisst
   smelle inn i meg (også som en voksen person, syns man skal ha litt respekt) men jeg
   forventer nok at man sier unnskyld ja, ikke bare snur seg og gir et frekt blikk.
   En annen ting er at måten denne jenta snakket og ropte til sine venninner på, er heller ikke noe
   jeg er plaget av, men syns var respektløst og ufint.
   Er det slik at oppførsel og handlinger som faktisk (jeg har 4 barn så hva som er høflig vet jeg)
   ikke er høflig, eller hyggelig mot andre – ikke er lov å påpeke? Fordi vi skal være mer engstelige for «den høylydte» selvbilde, enn de to andre jentene?
   Man kan spørre seg selv, hvorfor de to andre velger å være med en slik 3 person, men det har jeg ikke svaret på.
   Men jeg er mer bekymret når jenter trekker andre jenter ned, enn at voksne påpeker normal folkeskikk.
   Og helt på tampen av «sladderen»… ville du likt å bli kalt «idiot» og «umoderne fattig»?
   For det ble den ene jenta kalt… så kan man diskutere hvem som trekker hvem ned….

   Liker

 2. Filter er en fin ting. Syns det er helt innafor for en voksen sier fra at sånn oppførsel er drøy. Som butikkansatt hører og observerer man det utroligste. Én gang har jeg måtte gå bort til en jentegjeng og forsiktig hinte om at hele butikken fikk med seg deres høylydte diskusjon om den første gangen (ja DEN første gangen) Vi snakker detaljer.. som f.eks terging av ho som hadde fått klamydia… 😱 MEN alle som en ble sprutrøde når de innså at de ikke akkurat hadde brukt innestemme… 😂

  Liker

  • Anna: Off… stakkars :p Det berømmelig hullet hadde nok vært fint da 🙂 Du er inne på det ja, og det handler jo mye om veiledning, og en liiiiiten pekepinn. Sånn sett kan jeg til tider forstå at barn/tenåringer blir forvirret – når man ser på reality og noen blogger, så er det nokså normalt å utlevere «alt» høylydt 😛

   Liker

 3. Så enig. En må få kommentere hendelser som en reagerer på. De fleste vil jeg vel si er høflige, så komme det jo noen som en som du sier stopper opp ved. Det gjelder i alle aldre, gammel eller ung.
  En annen ting – ære være dine ferdigheter og råd ang. pannekaker – hadde vi dette til middag forrige uke….. med ekstra egg. Perfekte i følge min sønn. Ha en flott torsdag.

  Liker

  • stavangerinmyheart: Helt enig! Jeg hadde nok reagert like mye (om ikke mer.. :p ) om det var en javngammel som stod der.. 🙂
   Næææ så gøy!!! Så nå blir det pannekaker oftere? 🙂
   Ha en flott fredag kjære du!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..