Når en fil ikke vil traces i Scanncutcanvas

Jeg ser ofte at folk spør hvorfor vil ikke filen traces? Ofte handler det kun om feil innstillinger i SNCcanvas men for lite informasjon/grafikk i filen, er også en årsak. Når du laster ned et bilde fra google, er det begrenset hvor mye informasjon du finner i filene. 

Under ser dere hva jeg mener. Når du google feks mickey mouse og holder musepekeren over bildene, vil du få opp størrelsen. Jo STØRRE, jo BEDRE 🙂 Jo mer informasjon i filen, jo enklere å trace. Alt med 4 siffer feks, det liker vi 😀 

Når du søker, velg alltid, SE BILDE. Forhåndsvisningen du får opp i google søk inneholder ALLTID mye mindre informasjon, enn det du har fått opplyst med musepeker. Det er fordi det skal være raskt for deg å søke, og få opp oversikten over filene. 

Når du har valgt, se bilde, får du opp bilde i full størrelse. Herfra velger du «lagre fil» . IKKE  fra forhåndsvisningen 🙂 

Tilbake til min fil ….. dette bilde, viser hvordan dette bilde ble i Scanncutcanvas. Ikke særlig godt. Og uansett hvor mange shades/farger jeg skrur den opp på, vil den ikke gi et godt resultat. 1. fordi filen er «liten», og 2. pga filen er laget som tegning og ikke rene farger. 

Det du gjør nå, er å gå til gratissiden http://www.picsvg.com Her kan du konvertere filer som jpg feks, til SVG, og se hvordan de vil bli seende ut. Det er flere valg over kvalitet og «uttrykk», så du må prøve deg litt frem. (se video for eks) . Velg bilde ved å klikke på upload a photo. 

På Details og filters velger du uttrykk, kvalitet og hvordan du vil filen skal bli når du er ferdig. Når du er fornøyd, velger du ikke !!! Download image.svg. Litt motsatt av hva logikken tilsier, men likevel – den filen vil bli for liten i forhold til hva du vil ha. I tillegg, får du ikke «kvalitetsjekket» hele filen, for bilde er litt lite i forhåndsvisningen. 

Du skal bruke forstørrelsesglasset 

Og så, skal du ta tak i slideren/glideren, og dra den helt til høyre. Dermed vil bilde bli så stort som mulig. 

Så går du til scanncutcanvas, og velger SVG 

Filen din vil lastes inn, og for min del fulgte det med litt detaljer jeg ikke vil ha med. Da fjerner jeg de bare lett, før jeg gruppere. Du kan enten gruppere først, noe som er smart om du ikke er helt stødig i å endre str, uten å dra delene fra hverandre. (se video for eks)

 

Vips, en flott fil ! 

 

LYKKE TIL ! 

Mz8v8MWC19Q

 

 
VIDEO MED DENNE FREMGANGSMÅTEN

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..