Eek & Boo !!!

Det er ikke mange ukene igjen til du kanskje får besøk av noen søte små hekser, skumle spøkelser – eller andre skikkelser som vil ha godteri! Og i den anledning er det jo mange som liker å pynte litt ekstra. Evnt skremme litt ekstra. De tradisjonelle gresskarene har mange på trappa, men det finnes masse annen moro man kan lage også. 

Blant annet disse søte spøkelsene! Mine henger nå foreløpig på kontoret, men 31.10 skal de få komme hjem, og henge i vinduet 🙂 Nå skal jeg vise deg steg for steg, hvordan du arbeider med denne filen – og jeg har laget den i mosegummi (of course) 

Filen ligger i http://www.scanncutcanvas.brother.com. Der finnes mange fine prosjekter, og i dag skal vi bruke denne – som du ser under. Hent ned filene, både kuttefilen, og PDF om du vil ha fremgangsmåten foran deg. 

Nå skal du trykke på SVG knappen, altså IKKE image trace, men SVG. Denne henter ferdig format. 

Dette prosjektet består av 4 matter. Hver matte er en farge, slik at du kan konsentrere deg om en farge om gangen. Er du stødig i scannefunksjonen, kan du selvfølgelig fylle opp en matte og skrive flere om gangen. 

På grunn av at jeg jobber med mosegummi som er i A4 format, endrer jeg litt på formen. Jeg snur på filen, slik at jeg får plass til spøkelset, og så skjærer jeg hender og diverse som også originalt er på denne matten, etterpå. Slik kan du gjøre med alt, juster og tilpass

Trykk på Download og velg enten å lagre til PC (det må du, om du ikke har en trådløs maskin) eller til skyen, Scanncutcanvas. 

Trykk på skytegnet i maskinen din (om du har trådløs) om ikke velger du Saved data og USB. Her finner du filen din 

Her ser du hendene og resten som originalt lå på matte A. Jeg kutter i to omganger, kutter du i papp som er 12″x12″ feks, får du alt ut i en omgang. 

Jeg bruker tre farger mosegummi. Mosegummien kjøper jeg i 10pk fra CChobby, som er desidert billigst, i forhold til mange andre (om du ikke går på ebay, men det gidder jeg ikke vente på.. 😛 ) 

Før jeg setter i gang, vasker jeg matten. Det er en stund siden matten var i bruk, og dermed må den tørkes av. Jeg bruker som alltid Aqua Derma sine, som er paraben, alkohol, parfyme og OLJEFRI. Se eget innlegg om de, under tutorials om Scanncut

Så finner jeg den lilla kniven, som jeg har i den superfine vesken – jeg fikk av Angelica på sytreff i Stockholm! 🙂 

For hver matte gjør du samme prosedyre. Du velger ny matte med SVG knappen, og henter inn og trykker DOWNLOAD for å sende til maskin, eller USB. For hver nye fil, må du slette det du har på skjermen å hente nytt. Den raskeste måten er å trykke på HJEM/HUS knappen….. 

Trykk YES, for å slette alt du har på skjermen din

Velg PATTERN…..

Og sky igjen, evnt USB – så har du den nye matten på skjermen din 

Nå har jeg kuttet alle mattene ut, og de ligger klar til montering! Frem med lim og tråd! 

Og siden jeg har noen slimdillende barn hjemme, måtte jeg inn på kontoret for å finne lim :-p Der får de ikke røre limen.. flere som har det slik for tiden? Li og linsevann er nesten svartebørs varer hos oss… :p 

… og voila – filen er limt og hengt opp ferdig! Masse lykke til! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..