Lag en Id tag /Koffertlapp

På Design by messen kjøpte jeg kork fra Stoffdronning.no. Så var neste steg. what to do? Jeg går med IDkortet/tilgangskortet mitt i lommeboka, eller løst i lomma (sistnevnte ikke noe sjakktrekk) så da kom ideen. Hva med å sy en «lomme» til kortet? 

Denne passer også fint som koffertlapp, men da er det nok smartere å sy knapp/ha trykknapp i hempen. Vedlagt under her, finner du mønsteret som både nedlastbar PDF (1:1 størrelse) og som FCM, om du vil kutte den ut på Scanncuten din (det har jeg gjort) Hempen er det ikke mal på, da den lager du etter hvilket feste du trenger selv. Jeg brukte en 6cm x 5 cm kork, brettet det 3 ganger og sydde rettsøm langs begge langsidene. La den inn mellom de to bakstykkene, med ringen i, og sydde over. 

  1. LAST NED FIL (PDF 1:1) 
  2. LAST NED FCM (Scanncut ferdig fil ) 

 

Når stykkene var kuttet ut, festet jeg det ene bakstykket med magic tape (3M) og skar ut en T. Baksiden på korken, blir dermed det som synes gjennom T’en når den er montert sammen. 

Fremgangsmåten for montering er: (denne trenger ikke vrangsøm. Ved bruk av stoff som rakner blir det annerledes montering OG du må legge til sømmon) 

  1. Skjær ut delene + slik hempe du vil ha 
  2. Skjær ut den innerste firkanten i forstykket + de skrå hjørnekantene. (Denne er ikke med i kuttefilen) 
  3. Brett de fire «flappene» inn mot vrangen, og press/nål 
  4. Legg plastikken under forstykket og sy en stikning tett rundt «vinduet». Nå skal både de fire «flappene» og plastikken være festet sammen. Trim/skjær til overskuddsplastikk rundt vinduet. 
  5. Brett ned den øvre kanten på forstykket mot vrangen 1 cm, og press/nål. Sy en stikning over, slik at den festes pent. 
  6. Legg bakstykkene vrangt mot vrangt, og sy rundt. HUSK ! Legg evnt hempen mellom de to bakstykkene, og fest den sammen med stikningen. 
  7. Legg forstykket oppå de to bakstykkene, og sy rundt de 3 kantene – langside + kortside + langside
  8. Fest et kjede/bånd på. Du er ferdig ! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..