Quinoa kylingnuggets – hørt om Quinoa?

Hørt om Quinoa? En litt «nøtteaktig» erstatning til ris og pasta. 0 gluten og lite karbohydrater, for de som teller de. Frøene «blåser» seg litt opp når du koker de, og er gode på smak. Den hvite er mild, rød og sort – smaker veldig mye mer. 😉 

Middagen her i dag har vært Quinoa kyllingnuggets, med søtpoteter, hjemmelaget tzatziki, salsa og ertepesto. Yummi 🙂 Vil du ha oppskriften? Da skal du få den her. Glutenfritt alt sammen. Oppskriften er til 3 porsjoner. 

***** Quinoa kyllingnuggets *****

Kok opp 125 gram Quinoa. (Dobbel så mye vann som frø, og ca 15-20 min. Når det kommer en liten spire utav frøene og de er blåst opp – er de ferdige) Finn frem 4ss mandelmel, bland med salt, pepper og hvitløkskrydder. Pisk opp 2 egg.

Sett stekeovnen på 200 grader

Del opp 400 gram kyllingfile i ca 2 cm tykke skiver,  vend de i melblandingen, så over i eggene og til slutt i kokt Quinoa. Legg stykkene i en ildfast form, og så inn i ovnen. 

***** Søtpoteter *****

Skrubb søtpoteter, 3-4 mellomstore poteter, ha salt, pepper og olivenolje over. Sett potetene inn i ovnen, enten for seg selv – eller sammen med kyllingen. Potene skal være myke inni, og sprø utenpå. 

***** Ertepesto *****

Kjør 200 gram grønne hermetiske erter sammen med 2 ss kesam, 4 ss solsikkekjernersalt, pepper, 1 hakket hvitløksfedd, 1 ss sitronsaft, sammen i en blender/foodprosessor – til en fin purékonsistens. 

***** Hjemmelaget Salsa *****

Ha 1 ss olivenolje i en liten gryte, hakk 1/2 løk i biter, og surr i oljen. Når oljen er myk, har du i 300 gram hakkede tomater, salt, pepper, hvitløkskrydder, 1-2 ts chillipulver –  og lar det koke i 3-4 minutter. 

***** Tzatziki *****

Til slutt har du 150 gram revet agurk – (tørk av agurkrivet med tørkepapir, for å få bort noe av det overflødige vannet) og bland 150 gram gresk yoghurt, salt og pepper i. 

Kos deg/dere – maten er ferdig! 

#quinoa #kylling #middag #deleoppskrift #mattips #mammaliv #middagstips 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..